Ünnepség

2019.03.14. 17:51

Kitüntetéssel ismerték el a legjobbak munkáját

A vasi katasztrófavédelmi igazgatóságon 15, az országos igazgatóságon négy tűzoltó munkáját ismerték el március 15-e alkalmából.

Budai Dávid

Fotó: Horváth Balázs

Ünnepi állománygyűlést tartott csütörtökön a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 15-e alkalmából. Pajor László tűzoltó ezredes beszédében felidézte mi vezetett az 1848-as eseményekhez, emlékeztetett a forradalom és szabadságharc fontosabb történéseire és a márciusi ifjak legfontosabb követeléseire. Hangsúlyozta, 1848 március 15-e a kivívott szabadság megőrzésének és az elvesztett szabadság visszaszerzésének a szimbóluma. A magyarság 1860 óta nemzeti ünnepének tekinti ezt a napot, függetlenül attól, hogyan vélekedett erről a mindenkori államhatalom – fogalmazott.

Az ünnepi beszéd után dr. Bognár Balázs igazgató átadta a kiváló munkáért járó elismeréseket. A vasi igazgatóságon 15 tűzoltó vehetett át vásárlási utalványt. „Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!” – idézte az igazgató Váci Mihály szavait, mikor megköszönte az elismerésben részesülő kollégáinak az elmúlt időszakban végzett munkát. A március 15-i ünnepséget követő állófogadáson a pohárköszöntőt: Dr. Unger István tűzoltó ezredes mondta, szerinte a 1848. március 15-e szellemisége ma is sokat nyújt, hiszen ezernyi szállal kötődünk a szabadságharc emlékéhez, az összefogáshoz. Nemcsak a kitüntetetteknek, de az összes kollégának megköszönte, a régió biztonsága érdekében tett erőfeszítéseit.

 

Mindeközben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ünnepséget tartottak, ahol négy vasi tűzoltó munkáját ismerték el. Németh Péter főhadnagy, körmendi szolgálatparancsnok, Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át, a sárvári tűzoltóság gépjárművezetőjének Veiczer Krisztián főtörzsőrmesternek Tűzoltósági Tanácsosi címet adományoztak. Soron kívül századossá léptették elő Kontics Sándor főhadnagyot, szombathelyi szolgálatparancsnokot, Csejtei Balázs tűzoltó zászlós, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikusa pedig ajándéktárgy elismerésben részesült.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, március 15-e alkalmából – kiemelkedő munkája elismeréséül – vásárlási utalvány elismerésben részesítette:

Auer Károly tű. főtörzsőrmestert, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Balikó Tamás Attila tű. főtörzsőrmestert, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Bognár András tű. századost, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokhelyettesét.

Dr. Fölnagy-Hirschberger Adrienn tű. főhadnagyot, a Hivatal kiemelt főelőadóját.

Fehér Ádám tű. őrmestert, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Horváth Tamás tű. főtörzsőrmestert, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Lágler Péter tű. főtörzsőrmestert, a gazdasági igazgató-helyettesi szervezet, informatikai osztály referensét.

Lendvai Gábor tű. alezredest, az Igazgató-helyettesi Szervezet, Megyei Főügyeleti Osztály ügyeletvezetőjét.

Reitli Lászlóné tű. zászlóst, Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség referensét.

Schermann Tibort, a gazdasági igazgató-helyettesi szervezet, műszaki osztály dolgozóját.

Schwahoffer Attila tű. törzsőrmestert, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét.

Sipos Cecília rendvédelmi alkalmazottat, az Igazgató-helyettesi Szervezet, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét.

Tóth Zoltán tű. alezredest, a Vas Megyei Kormányhivatal, Védelmi Bizottság Titkársága, titkárságvezető-helyettesét.

Urbán Gábor tű. zászlóst, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegeszer-kezelőjét.

Veiczer-Vass Rita tű. főhadnagyot, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály kiemelt főelőadóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában