Ünnepség

2019.03.02. 07:00

Megvannak a megye legjobb matekosai

30. alkalommal díjazták a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójának résztvevőit. Az ünnepséget péntek délután tartották a Savaria mozi nagytermében.

Lakosi Gabriella

Balázsy Péterbmegyei főjegyző gratulál a Zrínyi matekverseny megyei fordulóján eredményes diákoknak

Fotó: Ohr Tibor

Külön versenyeztek a szakiskolai, gimnáziumi és általános iskolai tanulók. Az egyéni kategória mellett csapatokat is díjaztak. Megyénk legeredményesebb általános iskolája összesítésben végül a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a régió legeredményesebb nyolc­osztályos gimnáziumai között a legjobb a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium lett, míg az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a második helyen zárt.

Balázsy Péter megyei főjegyző gratulál a Zrínyi matekverseny megyei fordulóján eredményes diákoknak
Fotó: Ohr Tibor

Utóbbi a négyosztályos gimnáziumok versenyében is a dobogó második fokára került, az első ebben a bontásban a Nagy Lajos Gimnázium lett. A megyei forduló legjobbjait a szervezőbizottság a díjátadó végén meghívta az április 12. és 14. között tartandó országos döntőre, amelynek a verseny történetében először Szombathely ad otthont. Megyénket tíz bolyais diák mellett egy-egy tanuló képviseli majd a Nagy Lajos, a Reményik, a Neumann, a Zrínyi, a Gothard és a nádasdi Széchenyi István iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában