Új úton a kiskertekhez

2019.03.12. 07:00

Mini könyvtárat rendeztek be a kőszegszerdahelyi Közösségi Házban

Felújított zártkerti utat adtak át a faluban szombaton, majd a közösségi házban kialakított minikönyvtárat ünnepelték és vették birtokba a helyiek.

Merklin Tímea

Ágh Péter (balról a második) és Takács Péter (jobbról a második) kerttulajdonosokkal vágták át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Ohr Tibor

Takács Péter polgármester köszöntötte a kiskerttulajdonosokat és a kivitelezőt a felújított zártkerti útnál. Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: hazai forrásból újítottak fel több ponton a megyében hasonló utakat V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, akkori államtitkár kezdeményezésére. Bátorította a polgármestert, hogy a községi önkormányzat további pályázatokba belevágva nézzen a jövő kihívásai elé.

Ágh Péter (balról a második) és Takács Péter (jobbról a második) kerttulajdonosokkal vágták át a nemzeti színű szalagot
Fotó: Ohr Tibor

A közösségi házban a falubelieken kívül vendégek voltak a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai is. Ágh Péter itt is gratulált a polgármesternek, hogy egyre több problémát sikerül megoldani a pályázatok segítségével. Biztatta, hogy vegyenek részt a Magyar falu programban is, amely 150 milliárd forint kezdőtőkével indul. Mint mondta, a közösségi tér bővítésére volt szükség, mert a rendezvényeken már nem fértek el. Ez a kis könyvtár a szíve-lelke lehet a településnek, olyan szép a berendezés, hogy valóban otthonuk lehet. A polcokon 2265 kötet van, a szépirodalomtól a lexikonokig, van laptop, tablet, újságokat is lehet helyben olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában