felújítás

2019.03.26. 07:00

Szépülnek a vasi kápolnák

Újulnak, szépülnek a Kemenesaljai Esperesi Kerületben a jánosházi plébániához tartozó templomok, kápolnák. A karakói Szent Mihály-templom körül a napokban bontották el az állványzatot.

Bakos Ágnes

Hamarosan teljes pompájában a karakói templom Fotó: VN/BI

Láthatóvá vált a karakói Szent Mihály-templom külső ruhája – így fogalmazott Bodorkós Imre plébános, amikor közzétette a templomszépítés legutóbbi fázisát. Rövidesen elkészül a mintegy 20 millió forintos felújítás. Több részből állt össze, vált lehetővé a szépítés.

Hamarosan teljes pompájában a karakói templom Fotó: VN/BI

– Pályázati támogatás, egyházmegyei támogatás és a hívek adománya adja az anyagi hátteret – tájékoztatott a plébános. Alapos volt a felújítás, hiszen megújult a tetőszerkezet, héjazatot cseréltek, teljes homlokzatfelújításon esett át a templom, valamint a környezetét is rendbe tették, és a második világháborúban elpusztult orgona helyett új hangszer épül. A következő hetekben kitűzik a megáldás időpontját. És nem ez az egyetlen jó hír a jánosházi plébánia fíliáiból.

– Készülök a karakói mellett Kemenespálfa, Kamond templomának felújítás utáni áldására. Vashosszúfaluban egy mezőn található kis kápolna is megújult – sorolta Bodorkós Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában