Kitüntetés

2019.03.12. 15:16

Trokán Péter Magyarország Érdemes Művésze lett

Magas kitüntetést vehetett át Budapesten.

VN

Trokán Péter a szombathelyi Weöres Sándor Színház Jászai-díjas színművésze kedden magas kitüntetést vehetett át Budapesten, a Várkert Bazárban a nemzeti ünnep alkalmából: Magyarország Érdemes Művésze lett. Trokán Péter a színház megalapítása óta a szombathelyi társulat tagja, jelentős alakítások köthetők a nevéhez, Szombathely életében is részt vesz.

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át mások mellett Gráf Zsuzsanna Liszt Ferenc-díjas karnagy. A Kőszegen született Gráf Zsuzsanna a Városmajori Gimnázium zenei tagozatának elindítója és vezetője, az Angelica Leánykar alapítója.

Ugyancsak kitüntetést vehetett át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől Szarvas József, a Nemzeti Színház Jászai-díjas, érdemes és kiváló művésze, aki a viszáki pajtaszínház – és a Tündérkert – megalapítása és működtetése révén erős szálakkal kötődik Vas megyéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában