Ünnepi megyei díjeső

2019.03.16. 11:30

Vida Ferencnek posztumusz ítélték oda az elismerést

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából díjazták Vas megye kiváló­ságait. Idén 38 személy, illetve szervezet részesült elismerésben.

Budai Dávid

Dr. Bedécs Gyula nyugalmazott tanár Vitéz Both Béla Emlékdíjban részesült Fotó: Horváth Balázs

A Vas Megyei Közgyűlés csütörtökön délelőtt, a Megyeháza zsúfolásig telt dísztermében tartott ünnepi ülést és megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából. Majthényi László, a közgyűlés elnöke ünnepi beszédében a forradalom előtti Vas megye gazdasági és társadalmi helyzetét idézte fel. A hagyományoknak megfelelően a megemlékezés után átadták a közgyűlés által alapított kitüntetéseket.

A Vas Megye Gazdaságáért Díjat idén a Schaeffler Savaria Kft. kapta, míg a Vas Megye Mezőgazdaságáért Díjat Avar Kálmánnak, a Vas Megyei Kormányhivatal növény- és talajvédelmi osztályvezetőjének ítélték oda. A Vas Megye Turizmusáért Díjat Pálffy Tamás, a Bük Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület projektmenedzsere vehette át, míg a Vas Megye Fiatal Vállalkozója Díjat Kvasznicza Ferenc, az őriszentpéteri Pajta Bisztró tulajdonosa kapta. A Kuntár Lajos Sajtódíjat Nemes Piroska, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársának ítélték.

Dr. Bedécs Gyula nyugalmazott tanár Vitéz Both Béla Emlékdíjban részesült Fotó: Horváth Balázs

Pável Ágoston Emlékérem elismerésben Szalainé Bodor Edit, a Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa részesült. A Vitéz Both Béla Emlékdíjat dr. Bedécs Gyula nyugalmazott középiskolai tanár kapta, míg a Gayer Gyula Emlékplakettet dr. Puskás János, az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanára és a Bersek József Általános Iskola Ökoiskolai Munkacsoportja érdemelte ki. A megyei ünnepségen további huszonhárom személy, illetve szervezet munkáját ismerték el a kultúra, a közigazgatás, az oktatás, a sport, az egészségügy, a szociális szféra, a gyermek- és ifjúságvédelem, a nemzetiségek és a közbiztonság területén. Köztük Vida Ferencnek, a Lord együttes alapítójának a Vas Megye Szolgálatáért Kulturális tagozata elismerést posztumusz ítélték meg a megyei képviselők. A Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérme elismerésben négyen részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában