haladnak a munkával

2019.04.01. 16:00

Épül és szépül a „sárga ház” Őriszentpéteren

Zajlanak a munkák a „sárga házban”, a nyílászárókat már kivették, a tető felújítása azonban még várat magára, hazaérkezett ugyanis az egyik kéményen fészkelő gólya: költésének zavartalanságát garantálnia kell az önkormányzatnak, így késik a tetőcsere.

NJU

Már felállványozták az épületet Fotó: VN/Kemencei Ilona

Új szakaszába lépett az Őriszentpéter központjában található „sárga ház” felújítása, március 12-én aláírta az önkormányzat a kivitelezésre vonatkozó szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes céggel. Az épület a Zöld város pályázat négy eleme közül az egyik – sportöltöző felújítása, fitneszpark kialakítása és a zöld terület növelése mellett.

Őr Zoltán polgármester elmondta:

Már felállványozták az épületet Fotó: VN/Kemencei Ilona

– A beruházás költsége 4,3 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló keretet, a hiányzó pénzt az önkormányzatnak saját erejéből kell előteremtenie. Az épületen a bontási munkákat már elvégezték a kivitelezők: kivették a nyílászárókat, válaszfalat bontottak, vakolatot vertek le, valamint felállították az állványzatot a ház oldalához.

Korábban már írtunk arról, hogy gólyafészek nehezíti a tetőcserét: a fészek oltalom alatt áll, ezért nem lehet áthelyezni, továbbá a madár költésének zavartalanságát is garantálni kell. A város első emberétől megtudtuk: alternatív megoldást kerestek.

Új fészket telepítettek helyi ácsok az önkormányzat épületének tetejére, amihez az Őrségi Nemzeti Park munkatársaitól segítségként egy faágakból össze­drótozott keretet is kaptak. Bár elsőre szimpatikus volt a gólyának a neki szánt új otthon, a voksát végül a régi mellett tette le.

A tetőcsere tehát a tervezettnél lassabban megy majd, a többi munka viszont az eredeti ütemezés szerint halad: napokon belül a villanyszerelési munkák következnek, és a válaszfalakat is elkezdik felhúzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában