Versenyfelhívás!

2019.04.15. 14:12

Ki lesz idén az ország legerősebb tűzoltója?

A tavalyi évben nagy sikert aratott, Vas megyei helyszínen megrendezett TFA (Toughest Firefighter Alive), a legerősebb tűzoltók nemzetközi megmérettetése idén ismét a fürdőjéről híres Bükön hívja versenyre a legerősebb tűzoltókat. A június 28-29-én megrendezendő verseny látogatóit színes, ingyenes programok várják.

vaol.hu

Ez idáig több mint százan adták le jelentkezési lapjukat a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A megméretésre nők és férfiak, magyar és külföldi állampolgárok egyaránt nevezhetnek, több korosztályban is. A kétnapos versenyen az indulóknak különféle, tűzoltósporttal összefüggő feladatokat kell teljesíteniük védőfelszerelésben, egy erre a célra kiépített versenypályán. Az első napon Firefighter Combat Challenge feladatokkal kell megküzdeniük a tűzoltóknak, a második napon pedig hagyományos TFA feladatokkal találkozhatnak a nevezők. Valamennyi versenyszám külön is embert próbáló képességeket követel meg a versenyzőktől.

A szervezők idén is gondoskodtak arról, hogy a rendezvényre kilátogató vendégek ne unatkozzanak, így több, ingyenesen látogatható kísérőprogrammal, szakmai bemutatókkal, családi- és gyermekprogramokkal, valamint koncertekkel nyújtanak felejthetetlen élményt a nézőközönségnek. A verseny mellett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is statikus bemutatóelemekkel készül. Az első versenynapot követően a Nyughatatlan produkció, majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lép színpadra. A koncertek előtt és után Retro DJ szolgáltatja a slágereket. Június 29-én, az eredmények kihirdetése előtt az Ataru Taiko dobosai, valamint a Kötélugró Klub Szombathely kötélugrói szórakoztatják a közönséget. Ingyenes térzenei koncertet ad továbbá Csepreg Város Fúvószenekara, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. A rendezvény egész ideje alatt kézműves foglalkozások, népi fajátékok, gyermekjátékok, ugrálóvár és szabadulószoba várja a látogatókat – írja a V

as Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatalon honlapján.

A versenyt népszerűsítő első spotvideót erre a linkre kattintva nézhetik meg.

A versenyre ezen linken lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában