Minden szállásadót érint

2019.04.05. 07:00

Startol a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ

Év végéig minden szállásadónak csatlakoznia kell az új digitális turisztikai adatszolgáltatási rendszerhez. Ez volt a központi témája a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Sárváron tartott nyugati régióülésének.

PÁS

A szállásadóknak év végéig kell regisztrálni magukat Fotó: PÁS

A magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai szervezetének közel félezer tagja van. A nyugati régió vezetője Tölli Bálint, az eseménynek helyet adó hotel igazgatója. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a sárvári önkormányzat a turisztikai szereplők együttműködésének koordinációját, adott esetben érdekvédelmét is segítheti. Ma a fejlődés egyik záloga, ha a szakma megtalálja a közös nevezőt az együttműködésre. Fontos feladat lesz a jövőben is a turisztikai szereplők, vállalkozások lehetőségeit összefogással erősíteni minden gazdasági szereplő megelégedésére – hangsúlyozta Máhr Tivadar.

A szállásadóknak év végéig kell regisztrálni magukat Fotó: PÁS

Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról tájékoztatott. Júliustól indul, elsőként a nagyobb szállodák számára az információs rendszer, de az év végéig kötelező lesz minden szállásadónak regisztrálni és adatot szolgáltatni. Ha a módszer beválik, a későbbiekben akár kiválthatja az idegenforgalmi adó (IFA) bevallását is. A nyolcszobásnál kisebb szállásadók ingyenes szoftvert vehetnek igénybe – mondta el az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában