Programok

2019.04.22. 07:00

Tavaszi Közös Napok Körmenden – Ezerkétszáz helyi szereplőre számítanak a szervezők

4 nap, 31 szervezet és 1200 aktív helyi szereplő – ez számokban a Tavaszi Közös Napok, amit április 25-e és 28-a között rendeznek meg Körmenden.

Markó Petra

H. Vörös Márta és Bebes István

Fotó: Jámbori Tamás

A korábbi Európa Napok bújik ezzel új köntösbe, de továbbra is a helyi közösségekről, a közöttük lévő együttműködésről valamint a testvérvárosi kapcsolatok erősítéséről szól. Kevés település dicsekedhet olyan jelentős és régre viszszanyúló múlttal, mint Körmend – hangsúlyozta Bebes István polgármester azon a szerdai sajtótájékoztatón, ahol az esemény részleteit ismertették. Felvezetőjében kitért rá, hogy „azért dolgozunk, hogy a városi rendezvényeken mindezen gazdag örökség megjelenjen és minél több emberhez eljusson”. A részleteket H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár vezetője bontotta ki: 25-én a Rába-parti Zenei Diákfesztiválnak ad otthont a város, illetve új időszaki kiállítás is nyílik. Másnap a sporté lesz a főszerep, több mint háromszáz ember mozog majd. A szombat a jubiláló Vasparipa Egyletről szól, a vasárnap a tánc világnapjáé.

H. Vörös Márta és Bebes István
Fotó: Jámbori Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában