országos verseny

2019.04.29. 16:14

Túlszárnyalták a tavalyi sikert a Jurisich diákjai

Az idén is a Jurisich gimnázium diákjai nyerték a Pénziránytű Alapítvány országos versenyét: 1800 induló közül övék lett az első három helyezés.

Tóth Kata

A szervezők, a felkészítők és középen a három nyertes a díjátadón

Fotó: Pénziránytű Alapítvány/Fényes Gábor

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendszeresen megszervezi a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve középiskolásoknak szóló tőzsdejátékát, a BÉT Részvényfutamot. Az idén február 25-től március 29-ig mérkőzhettek meg egymással a diákok és tanárjaik – a játék a tavalyihoz hasonlóan a kőszegi jurisich-os tanulók óriási sikerét hozta. A Nemzeti Bank épületében tartott díjátadón első, második és harmadik helyezettként is az iskola diákját szólították. A kilencedikes, Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló Berta Dániel győzött, a 11. osztályos Árvai Elizabet második lett, a kilencedikes, ugyancsak „arany jánosos” Hajas Evelin harmadikként végzett.

A szervezők, a felkészítők és középen a három nyertes a díjátadón
Fotó: Pénziránytű Alapítvány/Fényes Gábor

Három további diák a kvízben teljesített jól, őket is jutalmazták, a fiatalokat felkészítő Kiss Zoltán tanárnak pedig ismét odaítélték a Pénziránytű Tanári Díjat. A versenyre minden 9–14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák és tanár jelentkezhetett, megtapasztalták, milyen érzés 2 millió forintos virtuális tőkével gazdálkodni. Az öt héten, 24 kereskedési napig tartó megmérettetés során valós időben, valós árfolyamok mellett, ám demószámlával, kockázat nélkül próbálhatták ki a kereskedést a BÉT-en elérhető termékekkel, kizárólag prémium kategóriás papírokkal. Emellett a naponta kitölthető kvízkérdések segítségével növelhették a befektetésre szánt tőkéjüket és az esélyüket a további nyereményekre. Értékes különdíjak – tabletek, okostelefonok – találtak gazdára. A Jurisich gimnázium projektort nyert a legaktívabb iskolaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában