workshop

2019.04.10. 07:00

Új turizmusfejlesztési stratégiát alkotnak

A decemberi közgyűlés döntött arról, hogy 2019-ben készüljön el a megyeszékhely turizmusfejlesztési stratégiája. Az előkészületek zajlanak, a tegnapi interaktív workshopra meghívták Koczka Tibor turizmusért is felelős alpolgármestert, aki a kitörési lehetőségekről beszélt.

Nemes Judit

Koczka Tibor alpolgármester a workshopon értékelt

Fotó: Horváth Balázs

Interaktív műhelymunkára invitálta a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a turisztikai szereplőket, szakembereket, akik közvetve részt vesznek Szombathely középtávú turizmusfejlesztési stratégiájának megalkotásában. Azt a közgyűlés határozata szerint 2019-ben véglegesíteni kell.

Koczka Tibor alpolgármester a workshopon értékelt
Fotó: Horváth Balázs

Koczka Tibor alpolgármester elmondta, bár emelkedett Szombathelyen a vendégéjszakák és a turisták száma, az adatokkal még nem elégedettek. A kitörési lehetőségeket korábban a gyógyászati és a vallási turizmusban keresték, ám a városvezető szerint előrébb mutató, ha a rendezvényturizmust, azon belül is a sportturizmust helyezik a középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában