A téma: a mennyország és a pokol

2019.04.04. 07:00

Újdonság: életre kel a savariás videótabló

A szombathelyi Kőszegi utcán sétálva az új generációs tablók első fecskéjére figyelhetnek fel az arra járók. Szakmai gyakorlati oktatójuk készítette a végzősöknek.

BTK

Dénes András László, Hérincs Bence, Kovács Ágnes és a távirányítóval Láng Péter gyakorlati oktató Fotó: Szendi Péter

Közlekedésgépész ágazaton tanul a Savaria szakgimnázium 12.ER osztálya, autószerelő vagy autóelektronikai műszerész lesz az a 19 fiatal (18 fiú és 1 lány), akik különleges digitális tablón szerepelnek az egyik Kőszegi utcai kirakatban – a róluk készült fotók statikusak, mögöttük a háttér viszont életre kel. Az ötlet az osztályfőnöküktől, Dénes András Lászlótól származik, a megvalósítás őt és Láng Péter gyakorlati oktatót dicséri.

Dénes András László, Hérincs Bence, Kovács Ágnes és a távirányítóval Láng Péter gyakorlati oktató Fotó: Szendi Péter

– Először az alaptabló készült el. A témája: a mennyország és a pokol, a jó és a rossz ellentéte. Abból építettük fel a tabló digitális változatát. Nagy munka volt, és nagy öröm, hogy végül a diákok megtapsolták az eredményt – mesélik. Jobb oldalra kerültek a tanárok, szimbólumként egy angyallal, idilli hegyes tájjal, legelésző szarvasokkal és Artúr király mitikus kardjával, az Excaliburral. A bal oldalon a pokol tüze ég, előterében a diákok fotói, a kettő közötti választóvonalon pedig az osztályfőnök. Az idő mú-

lását – elsőtől a 12. osztályig – egy óra szemlélteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában