Túrák vízen és földön

2019.04.02. 21:27

Véradásra, rajz- és fotópályázatra hívnak a civilek

Lesz érzékenyítő társasjáték és húsvéti tojáskeresés, szemetet szednek a parkerdei kerttulajdonosok – áprilisi programjaikat ismertették a civilek a sajtóreggelin.

Tóth Kata

Rendszeresen szerveznek kenutúrát május 1-jén Fotó: VN-archív/SZP

Szociopoly elnevezésű érzékenyítő társasjátékukra hívta fel a figyelmet a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője, Gorza Norbert. Közösségi terükben az interaktív társasjátékban a résztvevők a mélyszegénység okozta napi gondokkal ismerkednek április 23-án, kedden.

Az április 29-vel kezdődő európai ifjúsági héthez csatlakozik a Vasi Ifjúságért Egyesület. Szombathelyen és Szentgotthárdon is lesznek programjaik.

Ha esik, ha fúj, húsvét hétfőn tojásvadászat a Kámoni Arborétumban. Az iskolásokat 14.30 órakor és 15.30 órakor, az óvodásokat 15 és 16 órakor várja a Kámoni Arborétumért Egyesület. Állandó probléma a Parkerdőben a szemét. A Parkerdei Kertbarát Egyesület az idén is tervez hulladékgyűjtést április 6-án, szombaton 9-től 16 óráig.

Rendszeresen szerveznek kenutúrát május 1-jén Fotó: VN-archív/SZP

Hagyományos EU-csatlakozás-napi Rába-túrára készül május 1-jén az Arrabo Szabad­idősport Egyesület a Jennersdorf–Szentgott­hárd-útvonalon. Szentgotthárdról, az Alpokalja kempingből indulnak a túrázók 9 órakor.

Hegyi teljesítménytúrát szervez április 19-én a Sakura Egyesület. Öt különböző távon – 7, 11, 18, 32 és 50 kilométeren – tehetik próbára magukat a vállalkozó kedvűek a Kőszegi-hegységben. Bemutatkozott a Futura Savaria Egyesület. Az én Szombathelyem címmel hirdetnek rajz- és fotópályázatot. Országos hatókörű civil zsurnaliszta felhívásukat ismertette a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke, Simon Ádám. A beszámoló témája: „Egy sikeres civil rendezvény vagy kezdeményezés 2018-ban”; középiskolásoknak és egyetemistáknak: „Ifjúságom lakhelyemen”. Másik kezdeményezésük a CIPO: a tervek szerint nyáron már próbaüzemben működik a Vas megyei civilprogram-adatbázis. Az április 9-i civil véradást ajánlotta a sajtó figyelmébe Nagy Krisztina, a Vas Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője. 11-től 18 óráig magánszemélyeket, munkahelyi közösségeket, baráti társaságokat várnak a megyéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában