körkép

2019.05.14. 07:00

Emelkedik a Rába-vízszint – Árvédelmi készültség nem valószínű a folyó mentén

Emelkedik a vízszint a Rába vasi szakaszán, árvízvédelmi készültség nem várható.

Vas Népe

Szinte strandidő van már: a nyárias melegben 14 °C-nál is melegebb a Rába vize Körmendnél Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Bár a Vas megyei vízfolyásokon nem várható, hogy készültségi szintet ér el az áradás, jelentős vízszintemelkedést prog­nosztizál a Nyugat-dunán­túli Vízügyi Igazgatóság a hét második felére. A Rába Szentgotthárdnál –75 centiméter körül volt tegnap, ez inkább a negatív rekordhoz közelít, ami –116 centiméter. A héten 30 centiméter fölé emelkedhet a vízszint. Ahhoz, hogy elsőfokú árvédelmi készültség legyen Szentgotthárdnál, 270 centiméteresnek kell lennie a folyó víz­állásának.

A Rába Körmendnél 30 centiméter körül volt tegnap, péntekre 203 centiméteres víz­állásra számít a vízügyi igazgatóság, itt 300 centiméternél rendelik el az elsőfokú árvédelmi készültséget. Sárvárnál a Rába –110 centiméter körül járt tegnap, péntek–szombatra négy centiméteres vízállásra számít a vízügyi igazgatóság. Itt 250 centiméteres vízállásnál kell elrendelni az elsőfokú készültséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában