Jótékonyság

2019.05.23. 07:00

Ereklyékből épül játszótér Szombathelyen – Andrés Iniesta és Hanga Ádám dedikált mezére lehet licitálni

Hamarosan sztársportolók mezeire lehet licitálni a Vaterán, az ereklyék árából játszótér épül.

Budai Dávid

Beke Eszter igazgató és Büki Péter, a Futballárium tulajdonosa

Fotó: Horváth Balázs

– A Bercsényi Miklós Általános Iskola egy sikeres pályázatnak köszönhetően a 2017/18-as tanévben kívül-belül megújult, viszont az udvar felújítására nem maradt pénz. A gyerekek egyre többször mondogatták, hogy szeretnének egy nagy, csúszdás játszóteret, elhatároztuk, hogy magunk teremtjük elő rá a pénzt – mesélte Beke Eszter intézményvezető, mi motiválta őket arra még az év elején, hogy elkezdjenek játszótérre gyűjteni.

Áprilisban az iskola Mozdulj Alapítványa jótékonysági estet tartott a Bartók Teremben, amelynek bevétele – a támogatói jegyekkel együtt – több mint egymillió forint volt, ehhez jöttek még a különböző adományok a pénzintézetektől, egyesületektől és az önkormányzattól. Nagyjából hárommillió forintnál tartanak, de még nincs vége, ugyanis az iskola egykori diákja, Büki Péter és kedvese, Beke Rita – a Barcelonában található Futballárium tulajdonosai – két mezt ajánlottak fel. Az egyiket Andrés Iniesta világbajnok és kétszeres Európa-bajnok spanyol válogatott, a másikat Hanga Ádám magyar válogatott kosárlabdázó dedikálta, aki ötször nyerte el Magyarországon az Év Kosárlabdázója címet és napjainkban a Barcelona kosárlabdacsapatában játszik.

Beke Eszter igazgató és Büki Péter, a Futballárium tulajdonosa
Fotó: Horváth Balázs

– Az árverezést a Vatera online piactér bonyolítja, hogy a licitálás jogi háttere rendben legyen. Az induló ár és a licitlépcső még kérdéses, de azt jó tudni, hogy egy dedikált Andrés Iniesta-mez alsó hangon félmillió forint – mondta a Barcelonából hazalátogató Büki Péter. Ő 1982 és 1990 között a Bercsényi diákja volt, így amikor meghallotta, hogy segíteni kell, megkereste a sportolókat. Egy komplexebb játszótér nagyjából 3–5 millió forint, így most már csak a mezekből származó bevételen múlik, milyen játszótér épül az iskola udvarára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában