Gyermeknapi kívánság

2019.05.25. 18:00

Kicsike kapitány – A tűzoltók vízi mentő motorcsónakot hoztak a hajókázáshoz

A Náraiban lakó négyéves Petkovics Csabika egy „nénós” hajón szeretett volna utazni, amit ő vezet – érkezett szerkesztőségünkbe a gyereknapi kívánság.

Merklin Tímea

Petkovics Csaba és családja vízi kalandja

Fotó: Szendi Péter

Megkerestük a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy igénybe vehetnénk-e a vízimentő-motorcsónakot. Kaptunk engedélyt, és a kisfiú álmának valóra váltására a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság embereivel és két tűzoltóautóval a magyarszecsődi kavicsbányatóhoz vonultunk tegnap.

Petkovics Csaba és családja vízi kalandja
Fotó: Szendi Péter

Vízre tették a mentéshez használatos motorcsónakot, és beleülhetett az egész család: Petkovics Csaba, a felesége és két fia: a négyéves Csabika és a kétéves Gergő. A gyerekek eleinte meg voltak szeppenve, hiszen még soha sehol nem voltak hajókázni, aztán feloldódtak a lágy hullámokon, és már mosolyogni is tudtak. Csabikának eszébe sem jutott, hogy ő vezessen, örült, hogy békén megülhet az anyukája mellett, de mi láttuk, hogy azért ő a hajóskapitány.

A csónak mindig úgy fordult, hogy a víz szépen fodrozódjék, körbeutazták a szigetet. Gergő sapkája lerepült, kihalászták. Csabika úgy mesélte: Óriási a szél a vízen! Aztán a gyerekek bemászhattak a tűzoltókocsiba.

Gergőnek bekapcsolták a szirénát, de túl hangos volt, Csabika már nem is kérte. Milyen volt a magas ülésben a volánnál? „Jóóó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában