Kihirdették a döntősöket

2019.05.07. 17:02

Szombathelyi cukrászda nyerhet a Magyarország Tortája versenyén

vaol.hu

A döntősök listáját ma ismertette a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Idén újra van miért szurkolnunk, mert a szombathelyi Mészáros Cukrászda tortája, az Akali meggyes mandula is esélyes Magyarország Tortája címére. A győztest augusztus elején hirdetik ki és augusztus 20-án kóstolhatjuk meg.

A Vas megyei finomságon kívül a következők jutottak be a döntőbe: Emile emlékére (Művész Kávéház, Budapest), a Sopron hűsége (Hoffer Cukrászda, Sopron), a Boldogasszony csipkéje (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) és a Kékestető (Hisztéria Cukrászda, Budapest) jutott.

A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd), egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.

Dezse Gergő cukrászmester a döntős finomsággal

Forrás: MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában