Adomány

2019.05.08. 07:00

Vujity Tvrtko meseszobával ajándékozta meg a Markusovszky kórházat

Gyermekkönyvtárat-mesesarkot adtak át tegnap a Markusovszky kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán. Vujity Tvrtko újságíró, televíziós riporter a vasi gyerekeknek kedveskedett az adománnyal.

Tóth Kata

Vujity Tvrtko előadásainak bevételét ajánlotta fel

Forrás: Unger Tamás

Vas megye nyerte meg Vujity Tvrtko Facebookon indított lokálpatrióta és jótékonysági játékát, aminek nyomán Cellben tartott két előadást a műsorvezető. Ezek bevételét a megyében élő rászoruló gyermekeknek ajánlotta, vállalva, hogy a teljes jegybevétel értékét megduplázza.

 

Ehhez jött még a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület (CSÖCE) 200 ezer forintos, a Löli kávézó 103 ezer forintos és Tvrtko helyi barátainak 167 ezer forintnyi felajánlása – összesen 3 millió 640 ezer forint –, amelyből a Markusovszky kórház gyermekosztályán egy olyan gyermekkönyvtárat-mesesarkot rendeztek be könyvekkel, társasjátékokkal, rajzeszközökkel, amely a legkisebbektől az olvasni tudókig minden gyereknek ad elfoglaltságot, eltereli figyelmüket kórházi tartózkodásukról.

A meseszoba tegnapi átadásán dr. Káldy Zoltán orvos-igazgató elmondta: olyan nagy összeg gyűlt össze, hogy az osztály két részlegén is létre tudták hozni a könyvtárat. Tvrtko az Ágika nevet adta a mesesaroknak, a 12 évesen gyógyíthatatlan betegségben meghalt Farkas Ágika emlékére. Dr. Csákváry Violetta főorvos a gyermekosztály nevében köszönte meg a nagylelkű segítséget. Fehér László, Celldömölk polgármestere, a CSÖCE elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában