Gyermeknapi kívánság

2019.06.01. 20:00

Minyon, Petra álma – Cukrász szeretne lenni, most kipróbálhatta

Édes kívánságot teljesítettünk: minyonkészítés volt egy sárvári lány vágya.

Nemes Judit

Tóth Petrának Czirók Klaudia segített minyont készíteni Fotó: HB

Egy ifjú hölgy, Tóth Petra 13 éves kora ellenére szilárdan tudja: pék vagy cukrász lesz. Mivel nagyon szereti az édességeket – nemcsak enni, sütni is –, kívánsága az volt, hogy egy cukrászdában leshesse el a fortélyokat: a minyonok elkészítését szerette volna megnézni.

Mészáros Gábor cukrászmester fogadta a kislányt és nagymamáját, majd megmutatta nekik azokat a helyiségeket, ahol az édességeket készítik.

Tóth Petrának Czirók Klaudia segített minyont készíteni Fotó: HB

A cukrászat minden fázisába bepillanthattak, végül Petrát sem hagyták tétlenül: egy adag karamellás minyon fondant-kabátba bújtatását bízták rá: az instrukciók után ügyesen dolgozott segítőjével, Czirók Klaudiával, pedig csak egy kezét tudta bevetni: kézilabdaedzésen eltörte a karját, így begipszelt kezét nélkülöznie kellett. A díszítést is ő készítette: precízen húzta a csíkokat a sütemények tetejére. A műhelymunka után Petra elárulta: tetszett neki, hogy összetartó csapatként működtek együtt a cukrászok, és a látottak alapján úgy gondolja, ez a szakma megfelelő lenne számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában