Semmelweis-emlékünnepély

2019.06.30. 07:00

Dr. Baranyai Marietta lett az év orvosa

Semmelweis Ignác emlékének felidézése mellett a kórházi elismeréseket is átadták pénteken a Semmelweis-emlékünnepélyen.

Budai Dávid

Prof. dr. Márkus Béla, a tudományos bizottság elnöke Semmelweis Ignác rehabilitációjáról tartott előadásában kifejtette: kora azért nem fogadta el Semmelweist, mert felfedezésének még nem volt meg az elméleti alapja, valamint „hibáztatta az orvosokat”. Prof. dr. Horváth Boldizsár tudományos és oktatási igazgató előadásában Semmelweis magyarságát bizonyította, majd időrendben végigvette az anyák megmentőjének mintegy fél tucat újratemetését. Az előadások után következett az elismerések átadása. Az Év Orvosa címet dr. Baranyai Mariettának, a gasztroenterológiai osztály, a diabéteszgondozó vezető főorvosának ítélték. Méltatásában elhangzott: a diabetológia szakterület megyei vezetője, a diabéteszklubok és szakmai rendezvények rendszeres résztvevője, munkája kiemelkedő az egészségtudatos életmód népszerűsítésében is, betegeivel empatikus, segítőkész.

 

Az Év Szakdolgozója címet Kasztner Mónika osztályvezető asszisztens, az Év Gazdasági-műszaki Dolgozója elismerést pedig Fuchs Ádám gazdasági igazgatóhelyettes kapta. A Kórház Kiváló Orvosa elismerésben hárman részesültek: dr. Gábor Beáta adjunktus, infektológiai osztály, dr. Padányi Gergő adjunktus, onkoradiológiai osztály és dr. Varga Bence szakorvos, általános belgyógyászati osztály.

Ugyancsak hárman érdemelték ki a Kórház Kiváló Szakdolgozója díjat: Iszakné Kappel Adrienn gyógytornász, Varga Bernadett orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus és Lajosné Molnár Katalin ápoló. A kórház kiváló dolgozója lett: Unger Árpádné számviteli csoportvezető, Mészárosné Ámon Mária előadó és Nagy László nyomdász. Főigazgatói dicséretben kilencen részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában