Tartalmas programot szerveztek

2019.06.25. 19:54

Három generáció kirándult együtt

A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Igazgyöngyök Nyugdíjas Klub tagjai a csatlakozó családtagokkal, unokákkal és a helyi Nótakör tagjaival autóbuszos kirándulást szerveztek.

Civil/Fehér Csabáné

Az első célállomás Tata volt. Itt a kirándulók egy városi séta után birtokba vették a csodálatos, évszázados fákkal szegélyezett, napfényben szikrázó tó körüli sétányt. Itt íjászverseny zajlott, így kosztümös harci csapatokkal is találkoztak.

Így jutottak el a monumentális, lenyűgöző látványt nyújtó várig, amelynek éppen zajlik a felújítása. A vármúzeumban történelmünk dicső és sanyarú korszakairól szerezhettek ismereteket, az ablakokból pedig gyönyörködhettek a Tóváros panorámájában.

Ebéd után indultak el Tatabányára, ahol az ámulatba ej­tő, csodálatos Turul emlék­műnél a nemrég kiemelt a­rany minősítést szerzett Dalkör elénekelte az Él a magyar mindörökké című dalt.

A gyöngyöshermáni és a szentkirályi csoport a tatábanyai Turul Emlékműnél Fotó: VN/Fehér Csabáné

A közelben lévő idegenek is néma áhítattal hallgatták, s min­denki vastapssal jutalmazta a hegytetőn szárnyaló dallamot.

Az út innét Felcsútra vezetett. A csodálatos faszerkezetek, a templomi hangulatot idéző boltívek, a megvilágítás, az iskola termei, ahol a Puskás akadémisták tanulnak, el­mondhatatlanok. Látták az Aranycsapat relikviáit, Puskás Ferenc életművének emlékeit, s megtekintették a Pancho Arénát. Megnézték a stadion exkluzív helyiségeit, „elfoglalták” a díszpáholyt.

Innét még továbbutazott a csoport Alcsútra, ahol betekintést nyerhettek az arborétumban megrendezett, „5. Vál-Völgyi Zsúr” nevet viselő rendezvénybe.

A hazafelé vezető úton a dalkör tagjai nótázásba kezdtek, és hamarosan szebbnél szebb népdaloktól és magyar nótáktól zengett az autóbusz.

A három generációs kirándulás kiállta a próbát.

Fehér Csabáné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában