Határidő előtt elkészül

2019.06.26. 07:00

Hét utca újul meg Szombathelyen, köztük a Vépi út egy szakasza

Helyszíni bejárást tartott kedden dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Koroknai Róbert, a kivitelező cég képviselője a Vépi út felújítási munkaterületén.

Tersztyánszky Krisztina

Koroknai Róbert, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a tegnapi helyszíni bejáráson tájékoztatott a beruházásról Fotó: CSG

A polgármester elmondta, hogy a Vépi úton zajló beruházás része annak a nagyobb projektnek, melynek során 915 millió forint uniós támogatással hét szombathelyi utca újulhat meg. Elsősorban olyan útszakaszok, amelyek az egyes ipari területek megközelítését gyorsítják meg.

Koroknai Róbert, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a tegnapi helyszíni bejáráson tájékoztatott a beruházásról Fotó: CSG

A Vépi úton is hatalmas a kamionforgalom, ez a tegnapi bejárás során is érezhető volt. Itt 188 millió forintos nettó költséggel több mint másfél kilométer hosszban megújul az útburkolat, a szegélyek, a padka és a csapadékvíz-elvezetés. A körforgalom és a Vásártér utcai kereszteződés között teljes szerkezetcsere történik, és kerékpárút is épül. A teljes hosszon, a Zanati útig kiépülő járda, illetve kerékpárút egy további projekt része lesz.

A több ütemben zajló felújítás forgalomtechnikai változásokkal nem jár. A kivitelezők előre egyeztettek a Vépi úton lévő cégekkel, mivel az építkezés során lesznek napok, amikor nem tudnak majd behajtani a telephelyükre, és átmenetileg módosul a buszközlekedés is az érintett területen. A befejezési határidő december 31., de a kivitelező azt ígéri, hogy már szeptemberben birtokba lehet venni a megújult Vépi utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában