kezdeményezés

2019.06.16. 07:00

Ismét napirenden a dohányzási tilalom Ausztriában

Bár tavaly tavasszal megszüntette Ausztria kormánya a teljes dohányzási tilalmat a vendéglátóhelyeken, most ismét annak újbóli bevezetését kezdeményezték.

VN

Ismét eltűnhetnek a hamutartók a vendéglátóhelyek asztalairól

Fotó: Shutterstock

Tavaly márciusban határozott arról az osztrák kormány, hogy lehetővé teszi a dohányzást a vendéglátóhelyeken. Az erre vonatkozó teljes tilalom feloldását tavaly májusban vezették be a gyakorlatban – adta hírül honlapján az ORF magyar nyelvű oldala. A közlés szerint a dohányzási tilalomra vonatkozó indítványt még ebben a hónapban, június 26-án az Egészségügyi Bizottság elé viszik, júliusban pedig döntés születhet annak bevezetéséről.

A portál a kérdésben több vendéglőst megkérdezett, egy oberpullendorfi/felsőpulyai üzletvezető, Jagodits Tamás azt mondta: ők május elején bevezették a dohányzási tilalmat, amelynek jó a vendégek részéről a fogadtatása, továbbá mivel nincs füst a helyiségben, annak a nem dohányzók sincsenek kitéve.

Ismét eltűnhetnek a hamutartók a vendéglátóhelyek asztalairól
Fotó: Shutterstock

Siget in der Wartban/Őriszigeten Miklós Willi étteremvezető a mostani szabályozás mellett érvelt: náluk, ahol ebédelnek, ott nem szabad cigarettázni, de a pultnál lehet.

Egy oberwarti/felsőőri vendéglátóhely vezetője Tóth András elkerülhetetlennek tartja a változtatást, véleménye szerint jót tenne mindenkinek, idővel megszoknák a vendégek és a várható kezdeti forgalomcsökkenés után visszaállna a rend a forgalomban.

Legkorábban egy hónap múlva vezethetik be a vendéglátóhelyeken a dohányzásra vonatkozó teljes tilalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában