Kézis ezüst a Zrínyinek

2019.06.24. 17:54

Szombathelyiek a labdajáték diákolimpia országos döntőjén

Akárcsak az előző tanévben, az ideiben is gyönyörű ezüstérmet nyert a Zrínyi iskola lány kézilabdacsapata a III. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjében.

Vas Népe

A Zrínyi ezüstérmes kézilabdacsapata. Állnak (balról): Gubián Tamás testnevelő, Molnár Nilla, Krilov Zita, Borhy Sára, Marton Jázmin, Wutschi Verona, Juhász Luca, Vers Ákos felkészítő, edző. Elöl: Kiss Jázmin, Horváth Luca, Bozsodi Eszter, Takács Klaudia, Czenki Lara, Baranyai Emma Fotó: MDSZ

A III. korcsoportosok országos diákolimpia döntőjét négy labdajátékban „összevontan”, egyidőben, Békés megye három településén, Békéscsabán, Mezőberényben és Gyulán rendezték meg. Csaknem kétezer csapat közül 68 juthatott csak be az országos megmérettetésre. Ez Vas megyéből három szombathelyi csapatnak sikerült: a Zrínyi Ilona Általános Iskola lány kézilabda-, a Váci Mihály Általános Iskola fiú labdarúgó- és a Gothard Jenő Általános Iskola lány röplabdacsapatának. A legnagyobb vasi sikert a kézilabdások érték el. A zrínyis lányok már a csoportkörben megkezdték menetelésüket. Az első csoportmeccsükön 31-21-re legyőzték a Szigetszentmiklóst, majd ­23-16-ra a Békéscsaba együttesét. Csak a győriektől szenvedtek vereséget, 25-19-re maradtak alul. Csoportmásodikként az elődöntőben küzdhettek tovább, ahol 25-19-es győzelmet arattak a Balmazújváros felett, kiharcolva ezzel a döntőbe jutást. A fináléban ismét a Győr várt a szombathelyi csapatra, amely szépen tartotta magát, az első félidőben vezetett is, azonban a második játékrészben megmutatkozott a kisalföldiek fizikális fölénye. A győriek 19-14-re nyertek, és ezzel övék lett a diákolimpiai bajnoki cím, míg a Vers Ákos és Gubián Tamás által irányított zrínyisek a szépen csillogó ezüstérmet vehették át. A szombathelyiek örülhettek még egy egyéni elismerésnek is, hiszen a háromnapos torna gólkirálynője és egyben legtechnikásabb játékosa a csapat irányítója, Wutschi Verona lett.

A Zrínyi ezüstérmes kézilabdacsapata. Állnak (balról): Gubián Tamás testnevelő, Molnár Nilla, Krilov
Zita, Borhy Sára, Marton Jázmin, Wutschi Verona, Juhász Luca, Vers Ákos felkészítő, edző. Elöl: Kiss Jázmin, Horváth Luca, Bozsodi Eszter, Takács Klaudia, Czenki Lara, Baranyai Emma Fotó: MDSZ

Lány röplabdában a sportág fellegvárai (Békéscsaba, Nyíregyháza, Budapest) közé egyedüli dunántúli csapatként a Gothard iskola csapata tudott a nyolcas döntőbe bejutni. Ott már nem tudták átírni a papírformát a szombathelyiek, a csoportmérkőzések során a békéscsabai Erzsébethelyi, a nyíregyházi Móricz és Bem csapatától is vereséget szenvedtek, valamint a hetedik helyért játszott meccsen a Kecskeméttől is. Ezzel nyolcadikként zártak. A csapat tagjai: Bíró Lili, Gergácz Olga, Horváth Dóra, Kelemen Dóra,

Kelemen Krisztina, Kóbor Nadin Anna, Molnár Borbála, Sánta Dalma, Szakály Stefánia, Tóth Lili, Weigl Eszter. Testnevelő/felkészítő: Tóthné Szőke Csilla.

Labdarúgásban húszcsapatos országos döntőt rendeznek a megyei és budapesti győztesek részvételével – Vas megyéből a Váci iskola csapata léphetett pályára. A C csoportban a vácisok 5-3-as vereséggel nyitottak a budapesti Puskás ellen, majd 7-4-re legyőzték a Bordányt. Ezután 9-1-re kikaptak a Békéscsabától, viszont az Edelény ellen 7-0-ra nyertek. Csoportmásodikként zártak, ezzel a negyeddöntőbe jutottak – ahol egy kiélezett meccsen 5-5-ös döntetlen után büntetőrúgásokkal alulmaradtak a Szolnok ellen. Az ezt követő Karancsság elleni 4-3-as siker viszont azt jelentette, hogy a vácisok az ötödik helyért küzdhettek tovább. Sajnos ez a győzelem már nem jött össze, 7-2-re kikaptak a győri csapattól, így a dicséretesnek mondható hatodik helyen végeztek. Nagy siker még, hogy a torna gólkirálya a vácis Katona István lett. A csapat tagjai: Bolla Bálint, Darics Tamás Zsolt, Katona István, Katona Zoltán, Mikos Máté Raul, Naisz Gergő, Németh Milán, Werdeics Kevin. Csapatvezető: Mikos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában