Jankovich gróféktól a barátság

2019.06.03. 07:00

Történelmi horvát-magyar kapcsolatot ápolnak a csepregiek

Másodszor járt a város delegációja a horvátországi Pakráci Magyar Közösségnél látogatóban. Jó szívvel, bőséges vendéglátással fogadták őket.

VN

A csepregi küldöttség Pakrácon

Fotó: VN

A Pakráccal való együttműködést a Jankovich család alapozta meg: anno a város nagybirtokosai voltak. A közös történeti emlékeket a csepregi horvát nemzetiségi önkormányzat karolta fel, a testvérkapcsolat fellendítését a városvezetés is támogatta. Vlasich Krisztián polgármester és Kissné Krály Mária nemzetiségi elnök a Pakráci Magyar Napokon köszöntötte a népes vendégsereget, átadták ajándékaikat és jókívánságaikat a helyi magyar kisebbségnek.

A csepregi küldöttség Pakrácon
Fotó: VN

A csepregi delegációt Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, a magyar közösség országgyűlési képviselője személyesen fogadta. A vasi kisváros küldöttsége meghívta a pakráciakat az idei Csepregi Palacsinta Fesztiválra, kedvcsinálónak kakaós és lekváros palacsintát kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában