Felújítás

2019.06.03. 07:00

Turisztikai fejlesztés a vízfakasztó Szent Kelemen jegyében Bükön

Megújul a büki katolikus templom parkja, pietá-szobrot újítanak fel Zsirán: mintegy 276 millió forintos közös turisztikai fejlesztés kezdődött.

Bakos Ágnes

A Szent Kelemen nevével jelzett fejlesztések érintettjei a program bemutatóján

Fotó: Ohr Tibor

A Szent Kelemen-kultusztól a Szent Kelemen-kútig címet kapta a büki-zsirai közös program, amelyben szakmai partner a Magyar Turisztikai Ügynökség és a büki katolikus egyházközség. Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere emlékeztetett a 2017 őszén elfogadott nemzeti turizmusfejlesztési stratégiára, amelyben turisztikai régiókat határoztak meg, az egyik, a Sopron-Fertő régió része Bük.

A Szent Kelemen nevével jelzett fejlesztések érintettjei a program bemutatóján
Fotó: Ohr Tibor

A fürdő adta lehetőségeket egészíti ki a részben szakrális fejlesztés, amelyet Bük és Zsira valósít meg. A Győr-Moson-Sopron megyei faluban felújítják a 17. században készült pietá-szobrot, Bükön a Szent Kelemen-plébániatemplom parkját. Botanikai fejlesztés előtt áll a terület, és ahogy a polgármester fogalmazott, újabb hangsúlya, újabb kontúrja lesz a településközpontnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában