Juliális a Haladásban

2019.07.15. 07:00

A vasutasok nagy családja együtt ünnepelt a Haladás Sportkomplexumban

Az egész régióból jöttek szombaton a 69. MÁV Csoport vasutasnapi juliálisára, aminek a Haladás Sportkomplexum adott helyet.

Merklin Tímea

Látványos szappanbuborékok tették még színesebbé az ünnepet

Fotó: Horváth Balázs

Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém, Fejér és Vas megyei résztvevői voltak az ünnepnek, ahol sokféle szórakozás várta a résztvevőket, a főzőversenyen kilenc csapat indult a szemerkélő eső ellenére. A nagycsaládosok nyereményjátékára 45 ember jelentkezett, hat díjazottat sorsoltak ki, hévízi pihenés volt a fődíj.

Látványos szappanbuborékok tették még színesebbé az ünnepet
Fotó: Horváth Balázs

– A Magyar Államvasutak Magyarország legnagyobb állami cége, csaknem húsz vállalatból áll, majdnem 40 ezer embert foglalkoztat. Óriási közösség a vasutasok családja, kevés munkahely tudja ezt az erős összetartozás-élményt nyújtani. Akármerre megyünk az országban, mindenhol vannak hozzánk tartozók – mondta Magyar Beatrix gazdasági vezérigazgató-helyettes. Kiemelte: a menedzsment olyan pályaműködtetést és személyi szállítást kíván létrehozni, amely szolgáltatás-központú, amelyben minden egyes utas igénye fontos.

Megtudtuk: a 30 százalékos bérfejlesztés után július 31-éig további bérfejlesztésre tettek javaslatot, megállapodás született a szakszervezetekkel. A vasúti dolgozók csaknem kétharmada, mintegy 24 ezer ember – köztük forgalmi szolgálattevők, vezető jegyvizsgálók és mozdonyvezetők – kap 5–20 ezer forintos béremelést.

Az ünnepségen a dr. Puskás Tivadar polgármester üdvözletét hozó dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő Szombathely kiegyezés utáni fejlődéséről, Horváth Boldizsár tevékenységéről, a vasút létrejöttéről beszélt, ami lehetővé tette, hogy csomópontként a „Nyugat királynője” legyen. Felidézte, hogy száz éve alakult a Haladás Vasutas Sportegyesület, ami szintén meghatározó szerepet tölt be a város életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában