Első ütem

2019.07.29. 07:00

Áprilisra elkészül az új piac Kőszegen – Megkezdődött a Városmajor környezettudatos rehabilitációja

Pénteken délután is dolgoztak a munkagépek a piac mögött: az első ütemben elbontották a fatároló helyiségeket. Július 8-án vette át a területet a kivitelező, kilenc hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a feladatot.

Tóth Kata

Básthy Béla alpolgármester a piac tervével

Fotó: Ohr Tibor

Két feltétele volt a városmajori projekt indulásának: az egyik, hogy a tűzoltóság elköltözzön régi helyéről. A 183 milliós tűzoltólaktanya-projekt révén ez megvalósult. A másik, hogy a fatüzelést, ami miatt tűzifatárolók voltak a területen, kiváltsák a Kossuth utcában – azt a távhőszolgáltatóval együttműködve oldotta meg a város, tudtuk meg Básthy Béla alpolgármestertől. A korábbi tűzoltószertár helyiségeiből új piaci csarnokot alakítanak ki, a tetők alatt további asztalok kapnak helyet. 33 új parkoló létesül a Fő tér felé, 24 a Táncsics utca felé, és átépül a Kossuth Lajos–Táncsics Mihály utcai csomópont. Az újjáépítés fontos eleme a város zöldítése: 59 fát ültetnek majd a területen. Az óriásplatán körül tanösvényt terveznek, a platánpark mellett újabb kis park jön létre: ápolt, gondozott lesz a terület.

Básthy Béla alpolgármester a piac tervével
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a 2014-től 2019-ig tartó önkormányzati ciklusban Kőszeg a vasi városok között a fejlesztési támogatásokat tekintve az élbolyba tartozik: nagyságrendileg 10 milliárd forintról született döntés. Már megvalósultak a projektek, vagy – ahogy a TOP- és a KRAFT-program forrásaiból, összesen 409 millió forintból megújuló Városmajor – a kivitelezés fázisában vannak. Cél, hogy a kormány által nyújtott fejlesztési támogatásokat továbbra is ide tudják vonzani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában