Új hangszerüket is bemutatták a kráterben

2019.07.07. 18:23

Ataru Taiko: ütős koncert a Ság hegyen

Ötödik esztendeje minden júliusban a Ság hegyre hívja rajongóit az Ataru Taiko. A kőszegi székhelyű japán dobszínház zenészei idén is elvarázsolták rajongóikat zenéjükkel, a látvánnyal és a meglepetéseikkel.

Nemes Judit

A zenekar tagjai ismét kitettek magukért: lelkesedésük és kemény munkájuk tükröződött az arcukon Fotó: Szendi Péter

Mert nagyot álmodni az Ataru Taiko öt évvel ezelőtt, amikor – a Kemenesaljai Kulturális Egyesülettel karöltve – megtartották első, nagyszabású koncertjüket a Ság hegy kráterében. Impozáns látvány- és hangélmény fogadta akkor is a helyszínre érkezőket, ahogy a mostani, szombat esti, immár ötödik eseményen is: fények játéka, füstgép, konfettieső tette még élvezetesebbé az estet. Minden értelemben ütős koncertre számítottak a résztvevők: eddigieknél nagyobb létszámban vettek részt az eseményen: ki széken, ki állva, ki a sziklán ülve követte figyelemmel. A helyszín nem megszokott a zenés eseményeknél, ám a kőszegi együttes vállalta a kihívást: dobokkal, hangszerekkel és egyéb felszereléssel megpakolva vágtak neki az emelkedőnek. Ugyanez várt a résztvevőkre is – már ami a 19-20 fokos emelkedőt illeti.

A zenekar tagjai ismét kitettek magukért: lelkesedésük és kemény
munkájuk tükröződött az arcukon Fotó: Szendi Péter

A kétórás koncerten ismert dalok is elhangoztak, azonban nem maradt meglepetés nélkül a közönség: egy marimbát szólaltattak meg az együttes tagjai. A hangszerrel komponált zenét a tavaszi Sakura estjükön már hallhatta a közönség, látványban viszont most debütált a méretes hangszer. Vörös Emiltől, az együttes vezetőjétől megtudtuk, hogy idén szerezték be a marimbát, és most lehetőségük volt bemutatni a közönség számára. A másik újdonság éppen Emilhez kötődik: kihasználva a kráter adottságait: sötétben, reflektorfénnyel megvilágítva, a színpadtól jóval feljebb fekvő sziklán szólaltatta meg a dobot – hatalmas ováció közepette. Összegzésként elmondható: a zenekar tagjai ismét kitettek magukért: lelkesedésük és kemény munkájuk tükröződött arcukon, összhangjuk pedig kiváló hangzásban öltött testet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában