Palacsinta Fesztivál

2019.07.15. 07:00

Csintalan és csalafinta palacsinták Csepregen – A söptei csapat kapta meg a Vas Népe díját

Százféle palacsinta, kínai húsos táskák, de horvát babgulyás is szerepelt a III. Csepregi Palacsinta Fesztivál kínálatában.

Merklin Tímea

A Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata kapta a győztesnek járó kupát

Fotó: Ohr Tibor

A Malomkertben sorakozó sátrakban tizenegy csapat csintalankodott a színekkel és a formákkal, a csalafinta ízekkel: megbolondították a tésztákat és a töltelékeket. A Vassurányi Álomnak keresztelt édesség citrusos-vaníliás-erdei gyümölcsös csoda volt. A bucsui önkéntes tűzoltók piros, zöld, sárga, kék, rózsaszín palacsintákat sütöttek, a gyermekfantáziát röptetni képes, mindennap megújuló, kreatív tevékenységhez szokott csepregi óvónők tortát raktak mini palacsintából, de hajtogatták tölcsér formába is.

A vépieknél menő volt a zebracsíkos kakaós és a zserbós, de a zsűrinek az Erdődy palacsintát mutatták be: a sós-snidlinges tésztába házi tepertőkrémet tekertek. Az almás-fahéjas ízpárosítás nagyon tetszett a kínaiaknak, akik húsos táskákat készítettek pikáns szósszal, mivel náluk palacsinta nincsen. Küldöttségük vezetője, Qiao Jian elmondta, Vlasich Krisztián polgármesterrel a győrvári böllérversenyen ismerkedtek meg, akkor kapták a meghívást erre a fesztiválra. Gazdasági és turisztikai szakemberekkel érkezett, hosszú távú kapcsolatokat építenek városaik között. Qiao örült, hogy a csípős ízt a vasiak is szeretik.

A Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata kapta a győztesnek járó kupát
Fotó: Ohr Tibor

A horvátok óriáspalacsintát sütöttek, cserépedényben főztek babgulyást, kondérban keverték a lángostésztát, zsíroskenyér falatokat kínáltak kiváló boraikhoz. Vezetőjük, Josiph Fa elmondta: másodszor vesznek részt a fesztiválon, de a Csepreggel a kapcsolat régebbi, tíz helyi horvát segít nekik, és örülnek, hogy ilyen sok ember kóstolja az ételeiket.

Első lett a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület, második a Vépi Katicák, harmadik a Söptei Palacsintaforgatók, ők kapták a Vas Népe különdíját. A legjobb vendéglátás díját a Csepregi Csalafinta Palacsinta csapat nyerte, a legvidámabb csapat a büki „Má’ megint leragadt” csapat volt. A Georg Sorel Alapítvány bizonyult a legkreatívabbnak, a Vassurányi KacarÁszok készítették a legkiválóbb sós palacsintát. A Pakráci Magyarok közösségének sátra volt a legbőségesebb kínálóhely, a Csepregi Óvoda a legkiválóbb édes palacsinta minősítést vitte. Gunagxi tartomány töltött tésztatáskáit ismerte el a zsűri a legkülönlegesebb palacsintának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában