Harmincegy táncos lábú kislány

2019.07.31. 07:00

Lelkesek az ifjú rockisok az Őrségben

Töretlen az őrségi lányok rock and roll iránti érdeklődése: az egészen kicsiktől a felsős korosztályig örömmel táncolnak, akár próbáról, akár fellépésről van szó.

Nemes Judit

Siska Flórához szívesen járnak a kislányok, ráadásul nem csak Őriszentpéterről, hanem a környező településekről is

Fotó: VN/Cságoly Szilvia

Siska Flóra irányításával készülnek a 4–15 éves kor közötti táncos lányok: 2013-ban tizenöt gyermekkel szerettette meg a rock and rollt, most harmincegy a lelkes rockis gyerekek száma az Őrségben. Külön edzi az ovisokat, külön a nagyobbakat a fiatal oktató, aki elmondta, hogy nemcsak őriszentpéteri, hanem a környező településeken élő kislányok is csatlakoztak a jó hangulatú órákhoz, ám kisfiú pillanatnyilag nincs az akrobatikus rock and roll csapatban. Kitartóan készülnek tanév közben a gyerekek, akiknek a nyár sem teljesen a pihenésről szól.

Siska Flórához szívesen járnak a kislányok, ráadásul nem csak Őriszentpéterről, hanem a környező településekről is
Fotó: VN/Cságoly Szilvia

– Az iskolások suliidőben folyamatosan jelen vannak utánpótlásversenyeken, az ovisoknál kevésbé rendszeresen, náluk inkább a mozgásuk csiszolásán van a hangsúly – tudtuk meg Flórától. Nyáron a fellépések állnak a középpontban: a szomszédos települések falunapjain mindig színpadra lépnek. Nagyobb bemutatkozási lehetőségük pedig az Őrségi Vásáron és az Őrségi Tökfesztiválon adódik. Idei edzőtáborukat júniusban tartották, ennek a helyszíne Ispánk volt. – Nyolc-kilenc évesek voltak az egyhetes napközis táborban. Reggel kilenctől délután négy óráig edzéseken vettek részt a kicsik. Ilyenkor zajlik az alapozás is.

A táncos lányok mozgalmas hónapokat hagytak maguk mögött, ősszel pedig várják az újabb jelentkezőket a csapatukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában