Programtipp

2019.07.03. 07:00

Megyénkben a július a táboroké és a fesztiváloké

SJúliusban sem pihennek a civilek, bő kínálattal érkeztek a keddi sajtóreggelire: a képeslevelezőlap-gyűjtőktől a Vasi Ifjúságért Egyesületig ismertették programjaikat.

Tóth Kata

Július 13–14-én több ezer palacsintát sütnek a malomkertben

Fotó: VN-Archív/Unger Tamás

Július 22-én Kárpát-medencei fiatalok részvételével kezdődik a 10. Összetartozunk ifjúsági tábor. Az anyanyelvi és honismereti találkozó helyszíne a zalai Nyitnikék Erdészeti Iskola. A képeslevelezőlap-gyűjtők július 13-i rendezvényükön bemutatják az egyesület harminc évéről készült albumot.

A Berzsenyi könyvtárban diavetített előadás és kiállításmegnyitó váltja egymást. Hatodszor rendezi meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Pinka-völgyi Halas Napot július 13-án Vaskeresztesen. Hal­ételkészítő versenyen, kispályás labdarúgótornán mérhetik össze tudásukat a csapatok. Délután koncertek, gyerekprogramok várják a családokat.

Július 13–14-én több ezer palacsintát sütnek a malomkertben
Fotó: VN-Archív/Unger Tamás

Augusztus 4-én white party helyszíne lesz a Püspöki Palota kertje. A Női Vállalkozói Klub Egyesület jótékonysági estjén összegyűjtött adományokat a Mindszenty József Alapítvány leánydiákjainak juttatják el. Ön választ, mi segítünk! – ezzel a szlogennel indított programot a Tesco. Fizetés után zsetonokkal szavazhatnak a vásárlók, a megyében a köcski Varázsdoboz Egyesület, a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány és a gyöngyösfalui Szőlőfürt Egyesület közül egyet támogat a kiskereskedelmi lánc.

Július 4-én újra Ismerős Arcok Tábor kezdődik a Csepregi Ottó kempingben. Fellép a P-Mobil, a Mokka Tribute Band, és vasi tehetségek is gazdagítják a programot. Bogáti András, az Írottkő Natúrparkért Egyesület alelnöke a július 13–14-i Csepregi Palacsintafesztiválról is beszélt.

Augusztus 9-től 11-ig az Aranypatak Vers Fesztivál a bozsoki Sibrik-kastély udvarán a vasi és innen elszármazott kortárs költők verseit népszerűsíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában