Rendkívüli közgyűlés

2019.07.25. 13:56

Nem voltak elegen – Nem tudott dönteni a Haladás-ügyben a szombathelyi közgyűlés

Az a tét, hogy kap-e NB2-es klublicencet a Szombathelyi Haladás – erről pénteken határoz a Magyar Labdarúgó Szövetség, ezért kellett volna a klub támogatásáról dönteni a közgyűlésnek csütörtökön. Nem voltak elegen, nem született döntés.

VN

Fotó: Unger Tamás

Már áprilisban, aztán június 18-án döntött a szombathelyi közgyűlés 150 millió, aztán plusz 50 millió forintról a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. számára, bizonyos feltételekkel. Ilyen a gazdasági társaság teljes átvilágítása, és az is, hogy a klubvezetők készfizető kezességet vállalnak az önkormányzati támogatás visszafizetésére arra az esetre, ha a megtett intézkedések és az önkormányzati támogatás folyósítása ellenére a csapat mégsem kapja meg a NB-s licencet. Az önkormányzat feltétele volt az is, hogy csak akkor utal, ha a többi tulajdonos maradéktalanul teljesíti fizetési kötelezettségét.

Az előkészített szerződést nem fogadta el a Haladás a május 23-án tartott taggyűlésen.

Június 18-án volt ismét napirenden a Haladás a szombathelyi közgyűlésen: akkor úgy döntöttek a képviselők, hogy fenntartják a feltételeket, és arról is határoztak, hogy a 150 millió forinton felül további 50 millió forintot biztosít a Haladásnak.

A Haladás taggyűlése módosítást kért a feltételekben: „a készfizető kezességi kötelem beállta és annak jogosult általi lehívhatósága akkor következik be, ha a Szombathelyi Haladás Kft. a 150 millió forint támogatást nem a jelen szerződés aláírásakor fennálló bértartozás és járulékai, és az esedékes közterhek kifizetésére fordítja”.

Az újabb egyeztetések után pedig azt kérte a Haladás:

„A 150 millió forint támogatás befizetésére kerüljön sor, a taggyűlés egyúttal kijelenti, hogy célja a társaság további üzemeltetési feltételeinek megteremtése, hogy a labdarúgó csapata az NB-es bajnokságban a hagyományoknak megfelelően a Szombathelyi Haladás nevéhez méltóan szerepeljen.”

És azt kérte az ügyvezető, hogy a társaság nehéz anyagi helyzetére tekintettel az idei 50 millió forintos támogatást a saját vagyon rendezése céljára folyósítsa az önkormányzat.

 

Erről a közgyűlés dönthet – ezért hívták össze a rendkívüli ülést július 25-ére.

A közgyűlés elején még 11, aztán 12 képviselő volt jelen, de végül kilencen maradtak – vagyis kevesen a határozatképességhez, a napirendet sem tudták elfogadni.

Néhány óra van már csak hátra: dr. Puskás Tivadar polgármester azt kérte a Haladás vezetőitől, teljesítsék fizetési kötelezettségeiket, ezt igazolják, akkor a korábbi közgyűlési döntés értelmében azonnal utal az önkormányzat 150 millió forintot.

Szombathely segítséget nyújtott, nyújt, de a feltételeket teljesíteni kell – ezzel zárta a rendkívüli közgyűlést a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában