tisztességes munka mindenki számára

2019.07.03. 15:00

Sok kitüntetést adtak át a szövetkezeti napon Szombathelyen

Három szövetség – az Áfészek Vas Megyei Egyesülete, a Mezőgazdasági Termelők Vas megyei Szövetsége és a Vas Megyei Iparszövetség – szervezte közösen, mint minden évben.

Merklin Tímea

Elismerést kapott: Kiss Sándor, Mihály Emil, Horváth Lászlóné, Farkas Imre és Turkovics András

Fotó: Horváth Balázs

Az ünnepség célja volt, hogy kiemelje az ENSZ és a nemzetközi szövetkezeti mozgalom céljait, ezek közé tartozik az idei nap témája: a tisztességes munka mindenki számára. A szövetkezetek kulcsfontosságú fejlesztési szereplők, erős szerepet játszanak a tisztességes munka­helyek megteremtésében, gazdaságilag és társadalmilag a helyi közösségek megerősítésében. Az ünnepen Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét mondta, majd kitüntetéseket adtak át.

Elismerést kapott: Kiss Sándor, Mihály Emil, Horváth Lászlóné, Farkas Imre és Turkovics András
Fotó: Horváth Balázs

MOSZ-emlékérmet vett át: Farkas Imre, Horváth Lászlóné, Kiss Sándor, Turkovics András és Mihály Emil. Az Áfészek Vas Megyei Egyesületének díjátadásán Márk Andrásné COOP Érdemrend országos kitüntetést, Őri Zoltánné és Bögöthy László Vas Megyei Áfész Érdemérem kitüntetést vett át. Áfész Szövetkezeti Érdemrendet kapott Büki Gyuláné, Fülöp Lászlóné, Bertai Zsolt. Vas Megyei Áfész Ér­deméremmel ismerték el Elekes Gyulát, Baranyai Lászlót, Székely Lászlónét, Nagyné Vörös Patríciát.

 

A Magyar Iparszövetség Elismerő Oklevelét vette át Pappné Bakucz Andrea és Mészáros Józsefné, a Magyar Iparszövetség Alkotói díját vehette át Tóth Tibor. A tekeversenyen csapatban első lett az Iparszövetség csapata, egyéniben pedig Nemes Irén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában