Karrier

2019.07.21. 07:00

Tanácsok a nyári kiégés ellen

Egy apró változás a megszokott tevékenységekben, mozgás a szabadban vagy akár egy rendrakás is sokat lendíthet a nyári munkakedvünkön.

VN

A munkavállalók húsz százaléka ilyenkor kevésbé érzi magát produktívnak

Fotó: Shutterstock

Dolgozni a forróságban meglehetősen frusztráló és megterhelő, pláne úgy, ha a körülöttünk lévő munkatársak sorra veszik ki a szabadságukat, és egy kellemesen hűs vízpart mellől posztolják a vidámabbnál vidámabb képeiket. Nem véletlen, hogy a nyári időszakban a munkavállalók 20 százaléka érzi úgy, hogy jóval kevésbé produktív, mint általában. Sokan ilyenkor menekülnének a munkahelyükről, de ezt a legritkább esetben tehetik csak meg. A vasigazdasag.hu legfrissebb összeállításában jó néhány mo­tivációs tanácsot ad a nyáron is dolgozni kényszerülő munkavállalóknak. Ezek szerint hasznos lehet valamilyen szabadban elvégzett mozgást iktatunk a napba, például ha a szabadban esszük meg az ebédünket, kerékpárral megyünk dolgozni, de az is sokat segíthet, ha teszünk egy kört az irodaház körül.

A munkavállalók húsz százaléka ilyenkor kevésbé érzi magát produktívnak
Fotó: Shutterstock

Ha motiválatlannak érezzük magunkat, állítsunk be egy 15 perces időzítőt, és ez alatt az idő alatt próbáljunk valamilyen tevékenységgel végezni. Változtassunk a megszokott napi rutinon, hogy ne ugyanolyan legyen minden napunk, ha rugalmas a munkaidőnk, kezdjünk korábban és menjünk haza előbb. Fogjunk bele valami új elsajátításába. Ha a kollégák távolléte egyben nyugalmasabb környezetet is teremt, a régóta halogatott, sok időt igénybe vevő feladatoknak is nekiállhatunk. Ez az időszak lehet alkalmas arra is, hogy rendbe tegyük az íróasztalunkat, hiszen a rendszerezés összeszedettebbé tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában