Rendezvénypajta

2019.07.09. 07:00

Új közösségi tér készült Bérbaltaváron

Új közösségi tér készült Nagy Gáspár szülőházánál: pajtát építettek és avattak, rendezvények helyszíne, befogadó tere lehet a jövőben.

Pogács Mónika

A tervek között régóta szerepelt a rendezvénypajta kialakítása

Fotó: Pogács Mónika

– Az emlékház udvarán már régen szerettünk volna egy olyan félig zárt pajtaépületet, ahol a nyári hőségben vagy eső esetén zavartalanul és méltó körülmények között bonyolíthatjuk le rendezvényeinket. Akár a Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díj átadóját, akár a nyári irodalmi táborainkat – hangsúlyozta Pelyach István, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi elnöke, történész.

A tervek között régóta szerepelt a rendezvénypajta kialakítása
Fotó: Pogács Mónika

A rendezvénypajtát Zágorhidi-Czigány Csaba építész tervezte. A pajtaátadón bemutatkozott az alapítvány, dr. Nagy Gábor költő, irodalomtörténész ismertette az emlékház kiállítását és Nagy Gáspár szellemi hagyatékát.

Az átadón közreműködött az Üss a hasadra! Színpad Rajner Ágota vezetésével. A művészeti csoport a Valahol mindig… című versszínházi műsorából adott elő részleteket. Az összeállítás a Kossuth-díjas költő verseiből készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában