Programtipp családoknak

2019.07.11. 07:00

Újdonság: megyejáró pecsételésre hívnak

Program­füzet készült a vasi családbarát célpontokról és attrakciókról, valamint pecsétgyűjtésre hívják a családokat az idei turisztikai főszezonban (is).

Bakos Ágnes

Szendi Kata mutatta be a pecsétgyűjtő füzetet

Fotó: Horváth Balázs

Minél több család járja be a megyét Kőszegtől és Büktől az Őrségen és a Vasi-Hegyháton át Szentgotthárdig – ez a Vas Megyei Turizmus Szövetség célja a két új programjával. Az egyik egy pecsétgyűjtő füzet.

Szendi Kata mutatta be a pecsétgyűjtő füzetet
Fotó: Horváth Balázs

– A pecséteket az összes mikrotérségünket bejárva lehet megszerezni – ismertette Szendi Kata, a Vas Megyei Turizmus Szövetség alelnöke. Pecsétet adnak az Írottkő Natúrparkban, a kőszegi Jurisics-várban, Bükön a fürdő melletti Tourinform-irodában, Sárváron a Nádasdy Ferenc Múzeumban, a celldömölki Kemenes Vulkánparkban, Szombathelyen az Iseumban, a Vasi-Hegyhát–Rába-mente térségben a rábahídvégi Csodaszarvas tájparkban, az Őrségben, Szalafő–Pityerszeren a népi műemlékegyüttesnél, Szentgotthárdon a Hotel Lipában.

Nem feltétlenül kell még a nyáron, a következő hetekben bejárni a megyét, hiszen a játék december 31-éig tart. Akik minden pecsétet összegyűjtenek, azok között sorsolnak jövő januárban: egy családi wellnesshétvége a megyejáró játék tétje.

A másik kezdeményezés a Vas Megyei Családok Éve 2019 programban egy kiadvány, amely a családbarát megyei attrakciókat és programokat foglalja össze, online is elérhető: 15 rendezvényt és 15 helyszínt, attrakciót javasolnak a Vas megyébe érkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában