A csapat a város szívügye

2019.07.25. 17:39

A feltételek teljesítésére szólítja fel a Fidesz szombathelyi szervezete a Haladás többségi tulajdonosát

A mai napon tartott rendkívüli közgyűléssel sajnos újra elérkeztünk ahhoz a szomorú pillanathoz, amikor ismét csak a Haladás Labdarúgó Kft. anyagi gondjairól szólnak a hírek.

Vas Népe

Fotó: facebook

Ezekben a nehéz időkben – a politikai csatározásokat félretéve – kemény és egyértelmű szavak kellenek.

A Haladás – függetlenül attól, hogy ki vezette Szombathelyt – mindig is a városvezetés szívügye volt, ezért számtalan alkalommal nyújtott segítő kezet a város szeretett klubunknak. A segítségnek egyrészt van határa, hiszen a közpénzzel mindig a legnagyobb körültekintéssel kell bánni. Másrészt pedig a felelősség határvonala is éles és világos: jelen esetben ki kell mondani, hogy a Haladás mostani anyagi gondjaiért vállalnia kell a felelősséget Haladás Labdarúgó Kft. többségi tulajdonosának, a Halmill Kft-nek.

Fotó: facebook

Ezért felszólítjuk a Haladás 70 százalékos tulajdonrészét birtokló Halmill Kft. tulajdonosait, hogy haladéktalanul tegyenek eleget a Magyar Labdarúgó Szövetség elvárásainak, hogy a csapat Nb II-es licenszét ne vonhassák vissza, ebben az esetben Szombathely városa is vállalja közgyűlési döntése alapján a többségi tulajdonos által kért nagymértékű támogatás folyósítását. Ellenkező esetben a csapatunkat a megyei bajnokságba sorolhatja vissza a szövetség, ami példátlan a szombathelyi futball történetében. Ebbe a lehetőségbe belegondolni sem merünk – nyilatkozta a Fidesz szombathelyi szervezete hivatalos facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában