huszonöt éve a színpadon

2019.07.31. 07:00

Valóra vált álmok, szaxofon – Szombathelyen ad koncertet St. Martin

Ismét a megyeszékhelyen köszönthetjük St. Martint. Szent Márton szülővárosában pénteken ad koncertet a szaxofonművész: 19 órától a Szent György-templomban, Herényben.

Nemes Judit

Visszajáró vendég Szombathelyen, ezúttal a Szent György-templomban lép fel

Fotó: VN/St. Martin-produkció

A Valóra vált álmok címet kapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, eMeRTon-díjas előadóművész és zeneszerző péntek esti koncertje, amelyet legújabb albumától kölcsönzött az estnek. Az elnevezésbeli azonosság tematikai azonosságot is jelent: nemrég megjelent korongjának anyagát mutatja be a közönségnek. Az album válogatás: St. Martin pályafutásának 25 évét öleli fel. Az esten az eltelt két és fél évtizedből a művész a számára legkedvesebb dalokból gyűjt össze egy csokorral és ajándékozza meg vele hallgatóságát, a dalokat pedig történeteivel fűzi össze.

Az albumon olyan felvételek hangoznak el, mint például a Danny Flores fémjelezte Tequila, Caccini Ave Mariája, Ennio Morricone Volt egyszer egy vadnyugat-filmzenéje, Albert Vossen Flick-flack polkája, valamint St. Martin saját szerzeményei, mint a Zene és tánc egy életen át, a Céltalan hajós vagy a Szárnyalj, szitakötő – ezekből a dalokból biztosan hallhat a közönség a szombathelyi koncerten. Meglepetésre is készülhetnek azok, akik részt vesznek az esten – ígéri St. Martin.

Visszajáró vendég Szombathelyen, ezúttal a Szent György-templomban lép fel
Fotó: VN/St. Martin-produkció

A negyedszázados jubileum kapcsán érdemes felidézni pályafutása fontosabb mozzanatait: 1994-ben, huszonkilenc évesen kezdett szólókarrierbe, 1995-ben pedig kiadta első lemezét Sax for Lovers címmel, amelyen a világ hat legjobb szaxofonosa mellett játszhatott. Az albumnak köszönhetően hamar ismertté vált a neve nemzetközi színtéren is.

St. Martin nevéhez fűződik a többi között a magyar vízilabda-válogatott hivatalos bevonuló zenéje. Hiányzol című dala a Magyar Televízió Csellengők műsorának kísérőzenéje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában