Ezt tudják a fürge ujjak

2019.08.09. 21:06

Örmény, argentín és magyar zenével köszöntötték az ügyes asszonyokat

Horgolásokból és gobelinekből nyílt zenés kiállítás péntek este a toronyi művelődési házban. A „toronyi fürge ujjak” munkáit lehet megcsodálni a Karankó Galérián.

Merklin Tímea

Örömzene a tárlatnyitón Fotó: Unger Tamás

Kissné Kovács Ilona, Joóné Devecseri Zsuzsanna és Tóth Lászlóné (Rózsika) kézimunkáira sokan voltak kíváncsiak, a vendégeket a művelődési ház vezetője, Szabó Zsolt és Kovács György polgármester köszöntötte. Azokat a gondolatokat hangsúlyozták, hogy nagy megbecsülést érdemelnek ezek a szépérzékünket messzemenően kiszolgáló alkotások, mert nem is sejtjük, mennyi megfeszített munka, milyen sok energia van bennük. A megnyitón közreműködött dr. Schermann Vera, Schütz Eszter, Jesus Lira Diemecke és Schütz Brúnó. A triót a gimnazista fiatalember, Schütz Brúnó mutatta be, aki a nagynénjével és a nagybátyjával együtt muzsikált. Örömzenét játszottak, hegedűre átszerelt darabokat, örmény táncot, argentin tangót és magyar dallamokat, amelyeket nagyon megtapsolt a közönség. Egyik kottaállványon papírkotta volt, a másikon táblagép, volt, aki fejből játszott. A közönség érdeklődve hallgatta az alkotókkal folytatott beszélgetést, és hosszan csodálták a két helyiségben kiállított dísztárgyakat: a gobelin faliképektől, a horgolt napernyőtől a tálakon, csipketerítőkön át a karácsonyi díszekig.

 

A kiállítás a következő napokban és még az augusztus 18-án megrendezendő hagyományos kenyérünnepen is látható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában