Ősszel: Márton, Mercurius

2019.09.12. 07:00

A vasi megyeszékhely az ókori emlékekre és híres szentjére épít

A vasi megyeszékhely egyre népszerűbb a turisták körében. Ősszel is izgalmas programokkal várja a város az érdeklődőket.

Lakosi Gabriella

Mindig népszerű a Márton-napi felvonulás

Fotó: VN-archív

Leginkább az ókori római építészeti emlékeket keresik a turisták, de a vallási értékek is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Szombathely ehhez alkalmazkodva az év végéhez közeledve is sokrétű programot kínál – tudtuk meg Császár Noémitől, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. turisztikai menedzserétől. A cég és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum együttműködésében a Kutatók éjszakája programban az ArcheON ásatási nyílt nap interaktív izgalmakat kínál. A Romkertben a Mercurius-szentély ásatási munkálataiba önkéntesek is bekapcsolódhatnak. A Savaria Múzeum szervezésében az Orbán Róbert vezette séták alkalmával bárki felfedezheti a várost.

Mindig népszerű a Márton-napi felvonulás
Fotó: VN-archív

November 8–10. között a szombathelyi Szent Márton Ünnepre invitálják a turistákat. A Vasi Skanzenben a tradicionális Szent Márton-napi országos nagyvásár számos látogatót vonz Szombathelyre, csakúgy, mint a Márton-napi vesperás és a lampionos felvonulás. LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában