Fejlesztés

2019.09.21. 07:00

Befejezés előtt áll az útfelújítási program Szombathelyen

Összesen hét nagy forgalmat lebonyolító utca újult meg Szombathelyen. A részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót a Dózsa György utca műszaki átadása után.

Lakosi Gabriella

Kántás Zoltán, Lendvai Ferenc, Illés Károly, dr. Puskás Tivadar, dr. Kecskés László és Koroknai Róbert beszélt a fejlesztésről

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, Kántás Zoltán és dr. Kecskés László képviselők, valamint Koroknai Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője beszélt a sajtónak a felújítási programról.

Dr. Puskás Tivadartól megtudtuk, 2014-ben indult egy pályázatsorozat, aminek a része volt a szombathelyi utak megújítása közműcserével együtt. 2016-ban fejezték be a tervezést, ezután indulhatott a kivitelezési munka. Most a befejezéshez közeledik a program. Hét utcát vontak be, öszszesen 5,1 kilométeren dolgoztak. Van, ahol a vízelvezetés, máshol a járda is bekerült a programba.

Kántás Zoltán, Lendvai Ferenc, Illés Károly, dr. Puskás Tivadar, dr. Kecskés László és Koroknai Róbert beszélt a fejlesztésről
Fotó: Cseh Gábor

Szebb lett a Dózsa György, a Jókai, az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron, az Újvilág, a Vépi és a Sugár út is. A felújítás már mindenhol befejeződött vagy néhány héten belül elkészül. Dr. Kecskés László arról beszélt, remix technológiával dolgoztak a beruházás alatt. Azt is megjegyezte: választókerületében több olyan utca is van, aminek már készen voltak a tervei a felújításhoz, viszont ezt az ellenzéki többség a közgyűlésen leszavazta, így most még nem indulhatnak el ezek a munkák.

Illés Károly arra hívta fel a fi gyelmet, hogy az elmúlt időszakban az eddig felsoroltakon kívül is sok útfelújítás volt, de ezekből természetesen sosem elég, a munkát folytatni kell. Az alpolgármester hozzátette: az ellenzék 700 millió forintnyi már megtervezett és engedélyeztetett út-, illetve járdafelújítási programot söpört le az asztalról, ami így nem valósulhatott meg. Koroknai Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője kiemelte, még az idén minden munkát befejeznek.

A határidő – a szerződés szerint – az év vége, azonban nagyon jó ütemben haladnak, reményei szerint október végén, november elején minden szakaszt át fognak tudni adni a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában