Programok

2019.09.13. 07:00

Megyenap Szombathelyen, a Berzsenyi téren

Harmadik alkalommal rendez Megyenapot a Vas Megyei Önkormányzat, ezúttal a megyeszékhely, azon belül is a Berzsenyi tér ad otthont a programoknak.

VN

Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó szeptember 14-én, szombaton 14.30-kor ad koncertet

Fotó: VN-archív

Idén szeptember 14-én, szombaton várják az érdeklődőket a színes, egész napos rendezvényre, amely 9 órakor a székegyesegyházban püspöki szentmisével indul.

10 órakor ünnepi közgyűlést tartanak a Megyeháza dísztermében, amelynek részeként átadják a Vas Megye Díszpolgára címet. 10–17 óráig játszóház lesz a Schmidt Múzeum udvarán. 10–19 óráig a Megyeházát lehet megtekinteni vezetéses túrán, valamint a program ideje alatt hintós sétakocsizás lesz a belvárosban.

Honvéd hagyományőrző bemutatók, megyei érték, művészeti és kézműves bemutatók zajlanak közben a Berzsenyi téren. 11 és 15 órakor tárlatvezetést indítanak a Schmidt Múzeumban. 14.30-kor História – Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó koncertjét hallgathatja meg a nagyérdemű. 15–16 óráig Berzsenyi tánca – Vas megyei táncegyüttesek bemutatóját lehet megtekinteni. 19.30-kor Koprive Tamburazenekar húsz­éves jubileumi koncertjét tartja. Vendégük Csorba Lóránt lesz (Lóci Játszik).

Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó szeptember 14-én, szombaton 14.30-kor ad koncertet
Fotó: VN-archív

10–22 óráig a Vasi gasztroudvarban lehet kóstolni helyi ételeket. Kísérő rendezvényeik: 14–20 óráig Törőcsik Mari-filmnap az Agora-Savaria Filmszínházban. 16–17 óráig a Fő téren: Dal a miénk – Szombathely és a megye legnagyobb zenekara áll össze egy koncertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában