fejlesztés

2019.09.24. 20:30

Most Oladon építik a csapadékcsatornát

Ütemterv szerint halad a csapadékvíz­elvezető-rendszer kiépítése, a hétből több szakaszon elkészült már, most az oladi, csaknem 1,8 kilométeren folyik a munka. Várhatóan tartva az ütemtervet, október végére végeznek.

Vas Népe

Dr. Puskás Tivadar polgármester Illés Károly alpolgármesterrel járta be tegnap a munkaterületet

Fotó: Cseh Gábor

A mintegy 800 millió forintos beruházással összesen 9 kilométer hosszon, Szombathely hét különböző helyszínén rendezik és építik ki a bel- és csapadékvízvédelmi rendszert – emlékeztetett dr. Puskás Tivadar polgármester a komplex program számaira. – A Joskar-Ola lakótelepen, a Stromfeld lakótelepen készült el először – tette hozzá a már befejezett kivitelezésekről.

Tegnap Illés Károly alpolgármesterrel járta be az oladi munkaterületet, ugyanis most az Áchim, a Komlósi és a Dozmat utcákban kezdődött meg az építkezés. A közművek kiváltásával kezdődik minden szakaszon a rendszer kiépítése – mondta el a helyszínen Komáromi Kázmér építésvezető.

Dr. Puskás Tivadar polgármester Illés Károly alpolgármesterrel járta be tegnap a munkaterületet
Fotó: Cseh Gábor

A földben futó kábeleket, így gázcsöveket, távközlési kábeleket több helyen is a jelenlegi helyüknél mélyebbre kell fektetni, áthelyezni, hogy akadálytalanul a helyükre kerülhessenek a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer elemei – mutatta a Komlósi utcában az építésvezető.

Oladon összesen 1728 méteren dolgoznak a csapadékvíz-elvezetés kiépítésén, a munka ütemterv szerint folyik, a mostani állás szerint tudják tartani az október 30-ai határidőt.

– Az a cél, hogy Szombathely útjait és infrastruktúráját megújítsuk – összegezte a polgármester. Kiemelte: helyi kivitelező dolgozik a rendszer kiépítésén, akiknek személyes érdekük is a minőségi munka – erre számíthatnak az oladiak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában