Másodszor volt miénk a dal

2019.09.16. 07:00

Összeállt Szombathely és a megye legnagyobb zenekara a Fő téren

Közel 250 zenész és énekes gyűlt öszsze a II. Miénk a dal fesztiválra, amit az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a Jam Music szervezett.

Merklin Tímea

A közös zenélés euforikus élményt ad a résztvevőknek

Fotó: Cseh Gábor

Közel ezer ember állta körbe az alkalmi nagy zenekart, hogy meghallgassák a gyermek­napon is fellépett junio­roktól a Margaret Island Libikókáját, majd a felnőtt kategóriás négy számot: a fesztiválnak címet adó LGT-klasszikust, a Tankcsapda Örökké című dalát, a Lóci Játszik slágerét, a „Nem táncolsz jobban, mint én” című nótát Csorba Lóránttal.

A közös zenélés euforikus élményt ad a résztvevőknek
Fotó: Cseh Gábor

A Bergendy-együttes Darabokra törted a szívem című számának halott pénzes feldolgozását tanulta meg a több száz zenész, akik között ott voltak a szombathelyi fúvósok, az Isis Bigband néhány tagja, a Weöres Sándor Színház zenekara, a Mágikus Mintha, a szentpéterfai Koprive tagjai, az oladi és a Paragvári iskola kórusai.

 

A fő szervező, Prieger Szabolcs – aki végig a gyermeknapi Dal a miénk Junioron feltűnt négyéves Zolika mellett állva játszott – elégedett volt: mint mondta, mindenkinek kívánja az együtt zenélésnek ezt az euforikus élményét, ez a fesztivál a közösségépítésről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában