Vádemelés

2019.09.20. 12:13

Veszprémi gyorsétterem felrobbantásával fenyegetőzött egy szentgotthárdi férfi

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt egy 27 éves szentgotthárdi férfi ellen, aki idén, februárban egy veszprémi gyorsétterem felrobbanásával fenyegetőzött, közölte Kulmanné Cs. Varga Edit főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A férfi kora délután érkezett Veszprémbe, majd egy nyilvános telefonfülkéből a 112-es segélyhívószámra névtelenül valótlan bejelentést tett, miszerint az étterem egy óra múlva felrobban. Tettét azzal indokolta, hogy volt barátnője figyelmét szerette volna felhívni magára a telefonhívással, illetve a következményekkel. A bejelentés utáni átvizsgálásnál mintegy 100 embernek kellett távoznia, a bombakutatás miatt pedig az éttermet több mint három órán át bezárták.

A férfit ugyanilyen bűncselekmény miatt korábban már jogerősen elítélték. Vádiratában az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést-, és az elkövetővel szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását indítványozta, mivel az illető az újabb bűncselekményt próbaidő alatt követte el.

Az ügyről februárban részletesen beszámolt a veol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában