Felújítás

2019.10.05. 07:00

Elkészült az egészségház Kemenesmagasiban – Az egykori szolgálati lakásból alakították ki

Elkészült az egészségház: csaknem 30 millió forintból fejezték be a korábban szerkezetkész épületet, amely most méltó otthona az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak.

Nemes Judit

Átadó. Ágh Péter országgyűlési képviselő, Varga Béláné védőnő, dr. Mojzes Szonja orvos, Sebestyén Zoltán polgármester, Vörös Andrea jegyző, Berghoffer Gábor alpolgármester

Fotó: Ohr Tibor

Hosszú évek után végre befejezték az egészségház felújítását: pályázati forrás és önkormányzati önerő révén készült el az épület. A ház eredetileg igazgatói-tanári szolgálati lakásként működött. Tizenkét évvel ezelőtt vetődött fel az átalakításának gondolata. Neki is láttak, ám az akkori pályázat sikertelensége miatt félbemaradt a felújítás. Két évvel ezelőtt belevághattak a munkák hátralévő részébe, pénteken pedig át is adták a házat, amelyben orvosi rendelőt, védőnői szolgálatot, váróhelyiségeket, vizesblokkokat alakítottak ki.

Átadó. Ágh Péter országgyűlési képviselő, Varga Béláné védőnő, dr. Mojzes Szonja orvos, Sebestyén Zoltán polgármester, Vörös Andrea jegyző, Berghoffer Gábor alpolgármester
Fotó: Ohr Tibor

Az ünnepségen Sebestyén Zoltán polgármester elmondta: újabb pályázataik vannak, közülük az evangélikus parókia felújítását célzóról született pozitív döntés.

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte: az óvodások száma mutatja, hogy a településnek van jövője, amelyet a település lakói, vezetői együtt építenek, mindenki beleteszi a saját munkáját.

A köszöntők után Voelkerné Kovács Márta evangélikus lelkész megáldotta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában