2019.10.24. 07:00
Hamarosan főzhetnek szakácskönyvünkből
Olvasóink kitettek magukért, küldték és csak küldték a jobbnál jobb recepteket a hamarosan megjelenő idei szakácskönyvünkbe.
Az albumban a magyarok, valamint a nemzetiségek gasztronómiai világa is megelevenedik. A képen Drimba Péter és Prohászka Béla
Fotó: MW
A családok szakácskönyvét azért készítettük el, hogy kedvet csináljunk a sütéshez-főzéshez, és már-már feledésbe merült, egykoron népszerű ételek receptjeit hozzuk elő újra.
– Másoktól tanulni nem szégyen, sőt, hasznos, hogy az ételkészítésünk kiteljesedjen, sokszínűbb legyen – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyvbe került recepteket kiválasztó zsűri elnöke. – A magyar ízvilág történelmi fejlődés eredménye, tanultunk azoktól, akikkel együtt éltünk és élünk. Sok ételünkről nem tudjuk, hogy még a Vereckei-hágón át hoztuk magunkkal vagy a történelem sodrában került hozzánk más nemzetektől, nemzetiségektől. Az a fontos, hogy olvasóink megőrizték a felmenőik által készített ételeket vagy maguk állítottak össze olyan recepteket, melyek a hagyományokat ötvözik az újdonságokkal.
A zsűri nem volt könnyű helyzetben, ugyanis 1800 receptből kellett az albumba kerülő több mint százötvenet kiválogatnia. – A kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a gyakorló és kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is találjanak kedvükre való receptet – hangsúlyozta Tímár András mesterszakács és Rajki István mestercukrász. – Azt is figyelembe vettük, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre-főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt.
Prohászka Béla hozzátette: – Az album végén a hazai gasztrovilág történetéből idézünk fel érdekességeket, és konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődését idézzük fel.
A kiadványt keresse november 5-től kézbesítőinknél és ügyfélszolgálati irodáinkban!