vádemelés

2019.10.02. 12:15

Megzsarolta a börtönőrt – Fegyházbüntetést kapha

Többszörös visszaeső ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség, ezúttal zsarolás a vád. A férfi a börtönőrt fenyegette meg, ezzel valószínűleg meghosszabbítja a rácsok mögött töltött idejét.

VN

Fotó: Illusztráció!

Tanúnak idézték egy hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt az éppen börtönbüntetését töltő férfit, amikor megfenyegette a börtönőrt, még tavaly novemberben történt az eset.

Azt követelte a rab az őrtől, hogy vigyen be neki egy mobiltelefont, különben másnap a kihallgatásán terhelő vallomást tesz rá a rendőrök előtt. Az őr nem ijedt meg, nem engedett a fenyegetésnek, a zsarolásnak, jelentette az ügyet.

Most zsarolás kísérlete a vád az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen, a Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék fegyházbüntetésre – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában